sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

New Yorkin Juustokakku - gluteeniton

Uunissa paistetut juustokakut ovat hyvä vaihtelu hyydytettäville kakuille.
Ja maku vain paranee päivien aikana - jos kakku säilyy jääkaapissa...


200 g gluteenittomia digestive-keksejä
50-70 g voita

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele irtopohjavuokan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille keksi.

Esipaista pohjaa uunissa 175 astetta 5 min.

Täyte:
400 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
1-2 tl sitruunamehua
1 dl kerma-maitoa
150 g ranskankermaa
2 rkl gluteenitonta jauhoa / perunajauhoja

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit kulhossa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää maito-kerma sekä sitruunamehu seokseen. Lisää viimeisenä siivilöidyt jauhot.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Paista kakkua (uunin keskitasolla) n. 40 min. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön puoleksi tunniksi.

Tarjoillaan vetäytyneenä ja kylmänä mansikkasurvoksen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti