torstai 6. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat laskiaispullat

Ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuin gluteenittomien laskiaispullien teossa niin, että olisin voinut jättää normaalit pullat leipomatta.
Maku ja rakenne olivat kohdillaan!


½ l maitoa
1 pala hiivaa
3 tl psylliumkuorijauhetta
1 muna 
2 dl sokeria
1 (-1½ ) tl suolaa
kardemummaa maun mukaan
200 g voita
11 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja vispaa vispilällä psyllium joukkoon. Anna turvota n. 10 min ja vispaa välillä seosta. Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma keskenään.
Lisää maito-hiiva-psyllium-seos joukkoon.

Lisää n. 5 dl jauhoja ja vatkaa taikinaa yleiskoneella 5-10 min, keskinopeudella.

Lisää vuorotellen sulatettu, jäähtynyt rasva ja loput jauhoista taikinaan.

Älä pelkää vatkaamista, vaan anna vielä lopuksi hetken aikaa vatkautua.

Leivo taikinasta haluamiasi pullia.

Kohota hyvin, voitele pullat kananmunalla ja paista 200-225 astetta n. 10 min.

Laskiaispullien täyte:
Koverra pullan sisään aukko, ota pullan muru talteen. Lisää joukkoon haluamasi määrä (suunnilleen pullan murusten verran) mantelirouhetta. Lisää vielä ripaus vaniljasokeria ja tavallista sokeria sekä loraus maitoa. 
Sekoita tasaiseksi massaksi ja täytä pullan koverrettu aukko massalla.

Vatkaa kerma, mausta se sokerilla ja pursota pullan väliin.

Viimeistele pullat tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Kerrassaan upean näköisiä; kuvasta ei huomaisi gluteenittomiksi!
    e

    VastaaPoista