sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tuunattu gluteeniton suklaapiirakka

Tämä suklaapiirakka on sekoitus eri ohjeita. Kuorrutteen ohjeesta kiitos sukulaiselleni...
Piirakka on niin hyvää, ettei yksi palanen kerrallaan riitä.
 
Valokuvaus suoritettu yöllä ja laatu sen mukainen =(
 
Ohjeesta tulee uunipeltillinen
 
POHJA:
6 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
 
Sekoita sokeri, jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
KUORRUTE:
100 g voita
6 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
6 rkl (tai enemmän) erittäin vahvaa kahvia
 
Sulata voi, lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi, melko löysäksi massaksi ja levitä jäähdytetyn piirakkapohjan päälle.
 
KORISTELU:
1 pss mini bites pätkiksiä

5 kommenttia:

  1. Laitanpa tällaisen uuniin ja otan reissuun mukaan, jotta anopillekin on jotain hyvää:) Kiitos ohjeesta! E

    VastaaPoista
  2. Ja huh, kyllä tällä energiamäärällä jaksaa itsekin hiihtää! Sama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti hiihdot sujui mallikkaasti ja energiavarastot täyttyivät tällä piirakalla. =)

      Poista
  3. Kakku pitää pintansa ja maistuu hyvälle vielä kaikkien elintarvikesäädösten vastaisesti tehtyjen kaksien pakastamisten jälkeen. Kiitos vielä piirakasta! Muutkin ovat kehuneet. -Ki

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että piirakka kelpasi juhlaväelle! Ja hyvä tietää, ettei pari pakastusta tuhoa piirakkaa =)

    VastaaPoista