perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kahvipöydän pikaleivos

Tämä leivos on juuri nimensä veroinen, helppo ja nopea valmistaa.
 Lapsuudessa tästä piirakasta on jäänyt teitty kuva makumuistiin ja nyt tuli tehtyä ensimmäisen kerran sitten lapsuusvuosien tätä piirakkaa. Edelleen samoja makumaailmoja löytyi piirakasta.
 
 
225 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl tuoreista appelsiineista puristettua mehua
 
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voin ja appelsiinimehun kanssa.
 
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle peltille ja
Paista 250 astetta, uunista riippuen 10-15  min.
 
Jaa piirakka uunista oton jälkeen kahteen osaan ja ripottele kuumalle puolikkaalle piirakalle sokeri. Kun piirakka on jäähtynyt, levitä hilloa (vadelmahillo) sokeroimattomalle puolelle ja nosta sokeroitu puolikas toisen päälle.


4 kommenttia:

  1. Muistatko, mistä tämä ohje on peräisin? Ala-asteen kotitalouskerhosta, Terttu-emännältä :)

    e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muistanutkaan, missä ohjeen alkuperä on. Siellähän näitä, ala-asteen keittiössä tehtiin =)

      Poista
  2. Tämä menee "pikaisten leipomusten" listalle :D

    VastaaPoista
  3. Minna, kannattaa kokeilla. On niin helppo tehdä ja maistuukin ihan hyvälle.

    VastaaPoista