Inspiraation lähteenä tähän kakkuun oli apteekin salmiakki-mixer. Perheessämme pidetään salmiakin mausta ja se olikin riittävä syy kokeilla salmiakkista hyytelökakkua.
Kakku sai kehuja siitä, että tämä sisälsi riittävästi salmiakkia.
Palanen oli kakusta pois, ennen kuin sain sen kuvattua... |
Kakku tehty irtopohjavuokaan, jonka halkaisija 20 cm.
Jos teet kakun 24 cm:n vuokaan, tee annos puolitoista kertaisena.
Pohja:
75 g gluteenittomia digestivekeksejä
30 g sulatettua voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan muruseos ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi. Voitele reunat öljyllä, jotta kakun reunat ovat sileät, kun irrotat kakun vuoasta.
Täyte:
1 prk Flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
3/4 dl apteekin salmiakki -mixeriä
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma. Kuumenna apteekin salmiakki-mixer kiehuvaksi (juomalasissa mikrossa) ja sulata siihen liotetut, kuivaksi puristellut liivatelehdet. Kaada neste ohuena nauhana vaahdon sekaan, koko ajan vatkaten.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Tässä käytetty koristeena turkinpippurirouhetta ja vadelmia.
Lidlistä saa tätä apteekin salmiakki-mixeriä. |
Salmiakkihyydykekakku onkin minulle aivan uusi tuttavuus, mutta varmasti maistuvaa!
VastaaPoistaUnelmaa leipomassa, jos pidät salmiakin mausta, on tämä kakku ehdottomasti kokeilemisenarvoinen!
VastaaPoistaOnko salmiakki-mixerissä alkoholia? Että voiko 16v. leipuri ostaa ilman vanhempaa? :D +Todella kauniita kuvia!:)
VastaaPoistaHei anonyymi,
PoistaEI ole salmiakkimikserissä alkoholia, joten ostoksille vain =)
Kiitos kannustavasta viestistä, kuvaus on aika-ajoin erittäin haasteellista, kun valaistus ei vain tahdo pimeässä Suomessa riittää...