tiistai 12. helmikuuta 2013

Gluteenittomat laskiaispullat

Hyvää laskiaista tämän pullaohjeen myötä jokaiselle blogini lukijalle!
 
 
Taikinasta tulee n. 20 pikkupullaa.
 
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 tl psylliumkuorijauhetta
1 muna
2 dl sokeria
1½ tl suolaa
200 g voita
n. 11 dl gluteenitonta jauhoseosta
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota n. 10 min. Lisää muna, sokeri, suola, sulatettu voi ja n. 6 dl jauhoista. Vatkaa yleiskoneella taikinaa muutama minuutti sitkon saamiseksi. Lisää vielä loput jauhoista ja jatka vatkaamista muutama minuutti.
Pyörittele heti taikinasta pikkupullia (itse leivon pikkupullat niin kuin vaivaisin limppua).
Anna kohota lämpimässä. Voitele kananmunalla pinta.
 
Paista 225 astetta, n. 10 min.
 
Täytä joko mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla. Ripottele pinnalle tomusokeria.


3 kommenttia:

  1. Heipsan :)
    Tuleeko tällä ohjeella pehmoisia pullia? Tekis mieli joskus saada aikaan sellaisia, myös gluteenittomana... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Reija, tällä ohjeella tulee niin pehmoiset pullat, että ei häpeä tavallisille pullille. Jopa minä voin syödä näitä pullia...
      Muistaa vain vatkata taikinaa pitkään ja hartaasti ja jättää sen melko löysäksi.

      Poista
  2. Kiitos, täytyypä pistää testiin ;) Vaikka enpä usko että enää tarvis testailla, kun olet jo testannut ja hyväksi todennut! Monesti sitten kai tullut tehtyä se virhe, ettei gluteenitonta taikinaa vaivaa tarpeeksi... Onneksi on taitureita, joilta voi kysellä apuja!! :D Tulkaahan käymään!

    VastaaPoista