maanantai 7. tammikuuta 2013

Gluteenittomat sämpylät

Löysin kaupasta Schärin kuituisen leipäjauhoseoksen ja sopiva ohje ko. leipäjauholle löytyi gluteenitonta leivontaa -blogista.
Sämpylät olivat jopa minun mielestäni hyviä ja rakenteeltaan täydellisiä.
 
 
Annoksesta tulee 12 sämpylää.
 
5 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
2½ dl karkeaa jauhoseosta (sunnuntai)
2½ dl Schar Brot mix-jauhoseosta
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (itse liotan hiivan aina n. 40 asteiseen veteen). Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota n. 5 min. Lisää joukkoon suola ja ruokaöljy. Vaivaa taikinaan jauhot vähitellen, yleiskoneella koko ajan vatkaten. Leivo taikinasta heti sämpylöitä ja anna kohta n. 30 min.
Paista 225 astetta, noin 20-30 min. Itse paistoin sämpylät leivinuunissa ja paistolämpötila oli todennäköisesti alle 225 astetta. Siitä huolimatta sämpylät onnistuivat hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti