Tämä perunarieskojen ohje on hyvä. Perunarieskojen mausta ei huomaa, että ovat gluteenittomia. Joten perunamuusin jämät kiertoon...
15 kpl pieniä rieskasia:
4 dl perunamuusia
1 dl kermaa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 -2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita perunamuusin joukkoon kerma ja suola. Sekoita kuivat aineet kesk
enään ja lisää taikinaan. Laita ensin 1 dl jauhoja ja lisää lopuksi varovaisesti jauhoja, jos taikinaa ei pysty leipomaan. (Jauhojen määrä riippuu muusin vahvuudesta.)
Nostele lusikalla nokareita peltille ja taputtele jauhotetuilla käsillä rieskasiksi.
Pistele haarukalla reikiä rieskasiin.
Paista 250 astetta, n. 12 min. Kääri paistamisen jälkeen leivinliinan sisään, jotta rieskaset pysyvät pehmeinä.
Itse olen leiponut isoja rieskoja ja paistanut leivinuunissa arinalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti