lauantai 19. tammikuuta 2013

Gluteeniton kauraleipä

Joulun jälkeen ei ole tullut leivottua juurikaan makeita leivonnaisia, joten jatketaan leipälinjalla. Tässä yksi parhaista gluteenittomista leivistä. Maistuu ei-keliaakikollekin =)
 
 
Tästä annoksesta tulee kaksi pyöreää reikäleipää.
 
½ l vettä
vajaa ½ palaa hiivaa
½-1 tl suolaa
2 rkl ruokaoljyä
1 dl kaurahiutaleita
½ pkt (450 g) kauraleipäjauhoseosta (Finax)
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, ruokaöljy ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot pienissä erissä ja anna samalla taikinan vatkautua yleiskoneessa. Jatka taikinan vatkaamista n. 5 min.
 
Leivo pyöreitä, n. 2-3 cm paksuisia leipiä suoraan leivinpaperille. Käytä tarvittaessa karkeita jauhoja (kaurajauhoja) leipomiseen. Tee pyöreällä muotilla reikä keskelle. Pistele leipä haarukalla.
Anna kohota.
 
Paista 225 astetta, n. 20-30 min.
 
Kuva tuote Kauraleipäjauhoseos
Tässä käyttämäni jauhoseos. Kuva otettu finaxin sivuilta.

1 kommentti:

  1. Mintulta kuulin, että sun blogi on vaihtanut osoitetta. Löysinpä tänne! Jatka vaan tätä harrastusta - etenkin leivinuunia hyödyntävät reseptit saavat kannatusta!! :)
    e

    VastaaPoista