Nyt löytyi vielä parempi lopputulos gluteenittomien munkkien osalta. Näitä ei enää juuri normaaleista munkeista erota. Rakenne on hieman "joustavampi" kuin tavallisissa munkeissa, mutta maku hyvin lähellä normaaleja munkkeja.
Annoksesta tulee n. 50 munkkia:
1 l vettä
100 g hiivaa
2 rkl psylliumkuorijauhetta
3 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g sokeria
200 g voita
1,1 kg gluteenittomia jauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, vispaa joukkoon psyllium ja anna turvota 10 min. Sulata voi.
Lisää joukkoon suola, kananmunat ja sokeri.
Sekoita taikinan sekaan noin puolet jauhoista ja anna vatkauta yleiskoneessa monta minuuttia (5 min). Lisää vähitellen loput jauhot vuorotellen sulatetun voin kanssa. Vatkaa taikinaa koko ajan.
Leivo taikinasta n. 2 cm paksu levy, painele muotilla munkit.
Kohota hyvin (kaksinkertaisiksi) ja paista öljyssä tai munkkirasvassa.
Anna munkkien hetken kuivahtaa talouspaperin päällä ja sokeroi siro-hienosokerilla.
Nam, kun ovat herkullisen näköisiä! Itse en tehnyt tätä vappuna mitään munkkeja/donitseja, vaan ihan kaupan donitseilla mentiin :)
VastaaPoistapäivityksiä odotellessa... e
VastaaPoista