Helppo ja erittäin maukas sekä vielä terveellinenkin leipä erityisesti teehetkiin.
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä (vehnäleseitä)
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappi-vesiseosta.
Lämmitä piimä kattilassa varoen kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, kuivat aineet + siirappi.
Laita taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan.
Kohota hyvin, kaksinkertaiseksi.
Paista 175 astetta 2 tuntia, uunin alimmalla tasolla.
Kun leivät ovat paistuneet 1½ tuntia, voitele leivät päältä vesi-siirappiseoksella.
Kumoa kypsät leivät ritilän päälle jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti