perjantai 17. tammikuuta 2014

Saaristolaisleipä

Helppo ja erittäin maukas sekä vielä terveellinenkin leipä erityisesti teehetkiin.


1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä (vehnäleseitä)
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun siirappi-vesiseosta.

Lämmitä piimä kattilassa varoen kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, kuivat aineet + siirappi.

Laita taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan. 

Kohota hyvin, kaksinkertaiseksi.

Paista 175 astetta 2 tuntia, uunin alimmalla tasolla.

Kun leivät ovat paistuneet 1½ tuntia, voitele leivät päältä vesi-siirappiseoksella.

Kumoa kypsät leivät ritilän päälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti