Vadelmakauden ollessa parhaimmillaan leivoin vanhaa, perinteistä murupiirakkaa. Ai, että oli niin hyvää... Lapsuus hiipi mieleen tästä makunautinnosta.
Ohjeesta tulee peltillinen:
300 g voita
4 dl sokeria
8½ - 9 dl gluteenitonta jauhoseosta
6 tl leivinjauhetta
5 tl vaniljasokeria
Nypi kuivat aineet ja pehmeä voi keskenään, ota murua talteen pari lasillista.
Lisää loppuosaan:
4 munaa
2 dl maitoa
Levitä taikina peltille. Valmista rahkatäyte:
2 prk rahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään, levitä piirakan päälle ja ripottele haluamasi määrä vadelmia (tai muita marjoja). Ripottele viimeiseksi talteen ottamasi muruseos piirakan päälle
Paista 200 astetta, n. 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti