Eräisiin juhliin halutaan tämän tyyliset kakut, joten täytyi tehdä koeversio makumaailman suhteen.
Kakun halkaisija on 20 cm.
Leivo kääretorttupohja, josta leikkaat kaksi kokonaista 20 cm:n halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja yhden ympyrän, joka koostuu kahdesta tai kolmesta osasta.
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Kostutukseen:
Maitoa 1-2 dl
vaniljasokeria maun mukaan
Täyte:
5-6 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
120 g fazerin sinistä suklaata
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
(Marjoja)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa vaahdotettu kerma kahteen osaan. Lisää toiseen osaan 100 g ranskankermaa ja sokerit. Sekoita ja levitä toiseen kakun väliin.
Sulata suklaa mirkossa pienellä teholla, lyhyissä jaksoissa, välillä sekottaen. Sekoita sulatettu suklaa 100 g:aan raskankermaa. Sekoita ranskankerma-suklaa ja toinen puoli kermasta keskenään. Levitä tämä täyte kakun toiseen väliin. Molempiin väleihin voit halutessasi lisätä vielä marjoja.
Koristelu:
Paljon erilaisia marjoja
Syötäväksi kelpaavia luonnon kukkia
Läpäisikö kakku makuvaatimukset:)?
VastaaPoistae
Toivottavasti läpäisee... Sen näemme juhlapäivänä. Koemaistiaisia teki erinäinen määrä vieraita =)
PoistaMitä koemaistajat tuumivat?
VastaaPoistasama
Oli errrittäin onnistunut:)
VastaaPoistataas sama
Hyvä, jos kakku maistui. Toivottavasti pian saan kuvat ja voin laittaa ohjeet kuvien kera tännekin...
Poista