perjantai 21. kesäkuuta 2013

Persikkapiiras

Blogini on taas viettänyt hiljaiseloa pitkään. Syy tähän löytyy kiireisestä keväästä pihanlaiton ja töiden parissa. Paljoa ei ole tullut leivottua, mutta muutamat leipomukset odottavat pääsyä blogiin.
 
Tämä persikkapiiras oli erittäin hyvää ja rakenteeltaan gluteenittomaksi piirakaksi loistava.
 
 
Tehty piirakkavuokaan, jonka halkaisija n. 30 cm.
 
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
 
Täyte:
Muutama persikan puolikas
1 prk maitorahkaa (tai ranskankermaa)
½ dl persikanlientä
2 munaa
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet. Painele voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 astetta n. 10 min.
 
Paloittele persikanpuolikkaat ja lado pohjan päälle. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja kaada piirakalle.
 
Paista piirakka 200 astetta n. 30 min.

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  2. Onpa sinulla herkullisen näköinen blogi. Tuo piirakkakin näyttää tosi hyvälle. Jos sinulla on mielenkiintoa tulehan vierailemaan myös minun blogiini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Tulen vastavierailulle. Aika ei vain enää tahdo riittää aktiiviseen surffaamiseen ja bloggailuun =)

      Poista