Kanelia ja kardemummaa -blogista löytyi herkullinen omenapiirakka, jonka tuunasin gluteenittomaksi versioksi.
Piirakka tehty irtopohjavuokaan, jonka halkaisija 24 cm.
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurajauhoja
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
3-4 omenaa viipaleina
kanelia maun mukaan (itse käytin melko reilusti)
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150-200 g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
Mantelilastuja maun mukaan
Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja jauho-leivinjauheseos. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, osin myös reunoille.
Lado viipaloidut omenat pohjataikinan päälle, ripottele päälle kanelia.
Sekoita loput täyteainekset keskenään ja omenaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista 175 astetta, n. 45 min.
Jäähdytä piirakka ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti