Meidän joulun perinteeseen kuuluvat gluteenittomat perunapiirakat tein tänä vuonna gluteenitonta leivontaa - blogista löytyvällä ohjeella.
Tuomio oli: Ei niin hyviä kuin aikaisemmin, joten palaan vanhaan, tuttuun ja turvalliseen ohjeeseen, jonka yritän alkuvuodesta saada laitettua blogiini.
Ohjeesta tuli 15-20 piirakkaa:
2 dl kylmää vettä
½ tl suolaa
1 tl psylliumia
2½ dl tattarijauhoja
Sekoita psyllium kylmään veteen ja anna turvota. Lisää suola ja jauhot.
Jaa taikina osiin ja leivo heti piirakat. Älä anna taikinan kuivahtaa!
Täytteeksi:
Joko riisipuuro tai perunamuusi.
Paista 250 astetta, n. 15-20 min.
Käytä piirakoita heti paiston jälkeen kiehautetussa, kuumassa maito-voiseoksessa.
Kääri piirakat leivinpaperin sisällä leivinliinaan, jotta ne pehmeävät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti