Vappu lähestyy ja munkkien tekoaika on käsillä.
Tällä ohjeella olen onnistunut tekemään parhaimmat gluteenittomat munkit - eteenkin tuoreena maistuvat hyvälle.
Annoksesta tulee n. 20-25 munkkia.
5 dl maitoa
35 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
½-1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
n. 600-650 g tummaa jyttejauhoa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita muna, sokeri ja suola keskenään. Lisää hiiva-maitoseos ja jonkin verran jauhoja. Vatkaa taikinaa hetki vispilällä. Lisää loput jauhot ja sulatettu voi.
Leivo taikinasta heti munkkeja, anna kohota hyvin leivonnan jälkeen ja paista munkkirasvassa. Sokeroi rasvasta kuivahtaneet munkin erikoishienolla sokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti