tiistai 12. maaliskuuta 2013

Mocca - Whoopiet

Kirjassa Whoopie-leivokset löytyy pelkästään whoopien ohjeita. Sieltä yhdistellen sain leivottua moccatäytteisiä whoopieita.
Ehkä jauhojen määrä oli hieman liian suuri, koska näistä tuli suhteellisen korkeita kakkaroisia. Mutta maku oli hyvä.
 
 
 
(15-20 kpl)
250 g vehnäjauhoja
1 tl soodaa
iso hyppysellinen suolaa
115 g pehmeää voita
150 g vaaleanruskeaa, pehmeää sokeria (fariinisokeria)
1 iso muna
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl tuorejuustoa
0,75 dl kermaa
 
Vatkaa voi ja (fariini)sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna voi-sokerivaahdon joukkoon, voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetuista kuivista aineista puolet massaan. Lisää sen jälkeen tuorejuusto-kermaseos. Hämmennä kapustalla loput jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita hyvin.
 
Pursota leivinpaperille pieniä ympyröitä ja paina niitä hieman litteiksi. Jätä reilusti kohoamisvaraa.
 
Paista 180 astetta, n. 10-15 min.
 
Anna jäähtyä peltillä n. 5 min ja siirrä sen jälkeen jäähtymään ritilän päälle.
 
Täyte:
115 g (suolatonta) voita
85 g tuorejuustoa
2-4 rkl vahvaa, kylmää kahvia (maistele välillä maku ja lisää tarvittaessa)
280 g siivilöityä tomusokeria
 
Vatkaa voi, tuorejuusto ja kahvi kulhossa hyvin. Vatkaa vähitellen tomusokeri vaahdon joukkoon. Pursota täyte pikkuleipien väliin.
 
NAUTI!

1 kommentti:

  1. Voi että, noita haluaisin kyllä maistella!
    e

    VastaaPoista