sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vadelmahyytelökakku

Tämä hyytelökakku on ensimmäinen, jota olen koskaan maistellut. Alkuperäinen versio on ollut vadelmaton ja kuorrutettu mangopiltillä. Pienen tuunauksen jälkeen tästä on tullut suosituin hyytelökakku meidän perheessä.
Kakku ei ole liian makea ja rakenteeltaan on hyytelömäisempi verrattuna tuorejuustokakkuihin. Kuitenkaan rakenne ei ole liian hyytelömäinen.
 
 
Kakku on tehty 20 cm:n irtopohjavuokaan. Jos teet 24-26 cm:n vuokaan, tee annos 1,5-kertaisena.
 
Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä (digestive, kola...)
50 g sulatettua voita
 
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan ja voitele vuokan reunat öljyllä. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
2 dl kermaa
4 dl piimää
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ l vadelmia
6 liivatelehteä
n. 2 rkl kiehuvaa vettä
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon piimä ja sokerit. Sulata n. 5 min liotetut ja hyvin kuivaksi puristellut liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä (hieman kohmeiset) vadelmat ja kaada vuokaan. Jos haluat kakusta tasaisen vaaleanpunaisen ja vadelmat murskana, vatkaa vatkaimella. Jos taas haluat vadelmat kokonaisina, kääntele nuolijalla vadelmat vaahtoon.
 Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
Koristele haluamallasi tavalla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti