perjantai 1. helmikuuta 2013

Gluteenittomat Runebergin tortut

Ensi viikon Runebergin päivän kunniaksi piti leipoa Runebergin torttuja. Tämä ohje löytyy jo vanhasta blogista, mutta siirrän sen tänne.
 
Ohje on loistava, maku melko piparkakkuinen, mutta rakenne ja kosteus sopivat.
 
 
Tästä tulee n. 20 kpl normaalin muffinsin kokoisia torttuja.
 
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 dl gluteenittomien piparkakkujen murusia
50 g mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
 
Murskaa gluteenittomat piparkakut. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä kerma.
 
Laita taikina pursotuspussiin ja pursota vuokiin.
 
Paista 200 astetta, n. 10-15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti