keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Gluteeniton mutakakku eli mud cake

Elämäni ensimmäistä kertaa valmistin mutakakkua ja täytyy sanoa, että herkkua oli.
Alkuperäisen ohjeen otin makuja.fi -sivustolta, mutta muokkasin sen gluteenittomaksi ja kaapista löytyville raaka-aineille sopivaksi.
 
 
Kakku tehty 20 cm:n irtopohjavuokaan.
 
150 g voita
150 g pandan tummaa suklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
1 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl ruokokidesokeria
 
Laita voi sulamaan kattilaan, paloittele sinne suklaat ja sulata miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä hetkeä ennen kuin palaset ovat sulaneet. Loput sulavat jälkilämmöllä.
Sekoita puuhaarukalla hieman jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen tumma kaakaojauhe siivilän lävitse sekä kahvi.
Sekoita gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää edelleen puuhaarukalla sekoittaen, siivilän lävitse massaan.
Vatkaa munat ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Lisää taikinan joukkoon varovasti sekoitellen.
 
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
 Paista 200 astetta, uunin keskitasolla 20 - 25 min.
 
Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Tarjoile kermavaahdon ja vadelmien kanssa.
 
 
Reunoilta paistunut enemmän, uunista oton jälkeen painui kuoppa keskelle, niin kuin kakun luonteeseen kuuluukin.

Vaihekuvia kakun teosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti