maanantai 28. tammikuuta 2013

Gluteeniton porkkanapiirakka

Siirtelen vanhasta blogistani ohjeita tänne uuteen sitä mukaa, kun teen leivonnaisia. Viime viikolla vuorossa oli porkkanapiirakka.
Tällä ohjeella porkkanapiirakasta tulee erittäin pehmeä ja hyvä.
 
 
Tällä ohjeella tein itse piirakan peltille, jonka koko on 42x32 cm (nämä ovat peltin sisämitat, eli mitat, johon taikina levittyy). Peltit ovat suuremmat, mitä olen aikaisemmin käyttänyt ja näin ollen olisi voinut hieman suurentaa ohjetta. Kuitenkin pohjasta tuli n. 3 cm:n paksuinen tälläkin ohjeella.
 
 4 munaa
4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
6 dl porkkanaraastetta
2 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää joukkoon viimeisenä porkkanaraaste ja voisula vuorotellen.
 
Levitä leivinpaperilla vuoratulle peltille ja paista 150 astetta, n. 40-60 min.
 
Jäähdytä pohja.
 
Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
120 g pehmeää voita
7 dl tomusokeria
8 tl vanilliinisokeria
 
mantelirouhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Levitä täyte hyvin varovaisesti pehmeän pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
 
Tässä vaihekuvaa.
Kuten jokainen saattaa huomata, minun keittiössä jauhot sekoittuu muna-sokerivaahtoon yleiskoneella, ilman siivilää...
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti