maanantai 7. tammikuuta 2013

Kinderpiirakka

Aloitetaan kuvien ja ohjeiden palauttaminen tällä kaikkein suosituimmalla ohjeella, eli kinderpiirakalla. Tämä on ollut vuodatuksen blogini suosituin hakukohde ja kaikkein eniten kommentoitu postaus.
 
Edelleenkin tämä piirakka on äärettömän hyvää ja käy niin juhlaan kuin arkeenkin!
 
 
POHJA:
6 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
 
Sekoita sokeri, jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
 
VOIKREEMI:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria
2 keltuaista
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
 
KUORRUTUS:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
 
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
 
VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä. Yksi tapa saada suklaan työstämiseen hieman lisää aikaa, on sekoittaa suklaan joukkoon 2 rkl ruokaöljyä.

Koristelu:
Valkoista suklaata
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti