torstai 14. helmikuuta 2013

Macaronit

Vihdoin uskaltauduin kokeilemaan näitä mielipiteitä jakavia leivoksia. Elämäni ensimmäiset macaronit onnistuivat mielestäni loistavasti. Mikään ei mennyt ilmeisesti pieleen ja kiitos siitä kermaruusulle. Alkuperäinen ohje on hänen ja löytyy täältä.
 
Samalla noudatin ensimmäistä kertaa elämässäni lähes grammalleen jonkun toisen ohjetta.
 
 
100 g valkuaista
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria
25 g siro hienoa sokeria
 
Erottele huoneenlämpöisistä munista valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe tehosekoittajalla keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää pienissä erissä siro hieno sokeri joukkoon. Jatka vatkaamista sen aikaa, että vaahto muuttuu kiiltäväksi. (Itselläni vaahto jäi erittäin kovaksi, vaikka kermaruusu sivuillaan varoittelee siitä. Tarttui vispilöihin isona palasena.) Lisää siivilän läpi mantelijauhe-tomusokeri seos ja sekoita nuolijalla vaahdon joukkoon, käännellen.
 
Kun massa on tasaista ja paksuudeltaan sellaista, että nuolijan nostamisesta tulevat huiput häviävät hetkessä, on massa valmis. Laita pursotinpussiin ja pursota haluamasi kokoisia pyöreitä kiekkoja leivinpaperille. Pidä pursotin koko ajan pystysuorassa.
 
Jätä macaronit lepäämään vähintään 30 minuutiksi pöydälle, jotta pintaan muodostuu kuori.
Kun kuori on muodostunut, paista 140-150 astetta n.10-12 min.
 
Irroittele macaronin kuoret heti jäähtymisen jälkeen leivinpaperista.
 
Maitosuklaatäyte:
70 g Fazerin sinistä
30 g kermaa (laktoositon vispi)
10 g voita
 
Pilko suklaa pieniksi paloiksi kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasainen. Lisää voi pieninä nokareina joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita massa joksikin aikaa (n.15 min) jääkaappiin jähmettymään.
Pursota peltiä vasten olleelle puolelle ja laita toinen kuori päälle.
 

 
 
 

1 kommentti:

  1. Nämä on onnistunu kyllä loistavasti! Rakenne just oikea ja maku kohdallaan! Kiitos.

    VastaaPoista