keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Dallaspullat

Joulun herkkuja edelleen syödessä tuntui siltä, että tekee mieli oikeaa pullaa. Päätin kokeilla tavalliseen taikinaan leivottuja dallaspullia ja hyviähän ne olivat...
 
 
Ohje on normaali periaatteessa normaali pullan ohje, mutta teen pullataikinan aina pussista aineksia kaataen...
 
1 l maitoa
2 palaa hiivaa
2 munaa
2½ tl suolaa
3-4 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
300 g voita sulatettuna
vajaa 2 kg vehnäjauhoja
 
Liota hiiva n. 40 asteiseen maitoon. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma. Lisää maito-hiiva-neste ja sekoita vispilällä joukkoon n. 1/3 jauhoista. Vatkaa hetki ilmaa taikinaan. Lisää jauhot ja sulatettu voi taikinaan.
Anna kohota noin kaksinkertaiseksi.
 
Leivo itsellesi sopivia pullia (korvapuusteja, voisilmäpullia, sokeripullia, dallaspullia...)
 
Kohota leivotut pullat.
Voitele munalla, ripottele päälle halutessasi sokeria.
 
Paista 225 astetta n. 10-15 min.
 
Dallaspullien täyte: (riittää n. ½ l:n taikinaan)
200 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g rahkaa
½ - 3/4 dl vaniljakreemijauhetta
 
Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri sekaisin, lisää rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
Levitä täyte kaulitun taikinan päälle tasaisesti, kääri rullalle ja leikkaa pullat viinerivuokiin.
 
 
 
 


1 kommentti: