tiistai 1. heinäkuuta 2014

Gluteenittomat teeleivät

Tämä leipäohje syntyi periaatteella "mitä kaapista löytyy".
Lopputulokseen olen jopa itse tyytyväinen.


Annoksesta tulee kahdeksan leipästä.

1 litra maitoa
1 pala hiivaa
2 rkl psyllium-kuorijauhetta
40 g tummaa siirappia
40 g öljyä
2 tl suolaa
200 g kaurajauhoja
3½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2 dl oat bread mix-jauhoseosta (provena)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettuna hiiva joukkoon ja psylliumkuorijauhe vispilällä sekoittaen. Anna turvota 5-10 min.

Sekoita siirappi, öljy ja suola. Lisää neste joukkoon. Lisää kaurajauhot taikinaan ja vatkaa yleiskoneella muutama minuutti. Lisää vähitellen loput jauhot ja vatkaa yleiskoneella koko ajan taikinaa. Anna vielä lopuksi parin minuutin ajan taikinan vatkautua.

Leivo öljytyillä käsillä kaurajauhotetulla pöydällä leipäset. 
Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Pistele haarukalla.

Paista 200 astetta 15-20 min.

1 kommentti:

  1. Nämä on niiiiin hyviä, useampaan kertaan jo tehty! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista