perjantai 27. kesäkuuta 2014

Gluteenittomat kaltiaiset

Vanha piimä jääkaapissa tarkoittaa sitä, että johonkin se täytyy tuhota. Mieleen tuli anopin tekemät kaltiaiset, eli piimäpannarit.


Tästä ohjeesta tulee useampi kymmenen kaltiaista:

5 dl piimää
3 kananmunaa
2½ dl sokeria (jos syöt kaltiaiset ilman hilloa, tuplaa sokerin määrä)
1½ tl soodaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Riko munien rakenne rikki. Lisää piimä ja sokeri. Lisää kaurajauhot ja sekoita sooda pieneen määrään gluteenitonta jauhoa. Sekoita taikinaan. Lisää gluteenitonta jauhoa hieman varoen ja anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Taikinan tulee olla paksua, mutta kuitenkin levittyvää. Jos taikinasta tuli liian paksua, lisää nestettä.

Paista muurikalla tai räiskälepannulla.

Nautiskele hillon kanssa tai enemmän sokeria sisältävänä sellaisenaan.


3 kommenttia:

  1. Nää on niin ihania!!! Ja kyllä, lapsena nämä olivat suurta herkkua, juhlapäivältä tuntui kun näitä sai ;) Itsekin olen lapsilleni näitä tehnyt ja kertonut miten oma äitini näitä teki :)
    Mukavia kesäpäiviä teille!

    VastaaPoista
  2. Reija, voin vain hyvin kuvitella, että lapsuuteenne ovat kuuluneet nämä herkut =)
    Ja hyviä, sateisia syyspäiviä teille!

    VastaaPoista
  3. Laitetaanko soodaa todella 1½ dl?

    VastaaPoista