keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Turkinpippuri - marengit

Key lime pien jäljiltä kaapissa oli viisi valkuaista ja mihinpä muuhun ne voisi käyttää kuin marenkeihin - ja tietenkin turkinpipurisiin...
 
 
Ohjeesta tuli kolme peltillistä pienikokoisia marenkeja
 
5 valkuaista
4½ dl tomusokeria
muutama tippa (5) sitruunamehua
1½ pss turkinpippuri-cruschia
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähissä erissä, koko ajan vatkaten. Varo lisäämästä liikaa tomusokeria kerrallaan, muuten vaahto löystyy. Lisää sitruunamehu ja vatkaa vielä hetki. Sekoita lopuksi turkinpippuri-crusch vaahtoon nuolijalla.
 
Pursota tai nostele lusikalla peiniä nokareita peltille.
Paista 75 astetta, (kiertoilmalla) n. 2-3 tuntia.
Marengit ovat sitten kypsiä, kun irtoavat helposti peltiltä.


6 kommenttia:

 1. Haluan noita! Kukahan tekisi?
  e

  VastaaPoista
 2. Pääsinpä tänään syömään (en siis maistamaan;)näitä! Myyjäisistä löytyi!
  e

  VastaaPoista
 3. Niin ja maistuivat todella hyvältä. Pitäisi joskus tehdä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sait syödä. Ovat kyllä yksiä parhaita "naposteltavia" herkkuja =)

   Poista
 4. Hei, on tullut testattua tavallisia marenkeja nyt muutamaan otteeseen, olen kokeillut sopivia paistoaikoja ja lämpötiloja.

  Huomasin ainakin omalla uunillani (ei kiertoilma) ettei kahden pellillisen yhtäaikainen paistaminen onnistunut, vaan alemmalla tasolla olleet jäivät hieman raaoiksi, kun taas ylätasolla olleet paahtuivat liikaakin (ei päälle päin, mutta huomasi maussa). Kuinka itse paistoit nuo kolme pellillistä?

  Pysyisiköhän marenkimassa hyvänä jos sen laittaisi ensimmäisen pellillisen paistamisen ajaksi jääkaappiin seisomaan ja pursottaisi sitten uuden pellillisen kun eka on saatu uunista? Huoh, pitääkö todella paistaa yhden työpäivän verran marenkeja uunissa että saa kaikki tehtyä :D Tuntuu niin hölmöltä paistaa 1-2 valkuaisesta sellanen pikkusatsi, tulee kuitenkin taas himo niin nehän loppuu liian äkkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä minulla on käytössä kiertoilmauuni ja panin kaikki kolme peltiä yhtäaikaa paistumaan. Paistoi tasaisesti.

   Oletko kokeillut sitä, että paistamisen puolessa välissä vaihdat peltien paikkaa. Itse olen joskus paistanut normaaliuunilla kaksi marenkipeltiä yhtäaikaa ja vaihtanut vain peltien paikkaa kesken paiston.

   En ole kokeillut säilyttää paistamisen aikana marenkimassaa jääkaapissa. Marenkimassa voisi pysyä ihan hyvänä jääkaapissa ensimmäisen peltin paistamisen ajan, ehkä rakenne saattaa hieman löystyä. Tämä kaikki on arvailua - täytyy joskus kokeilla.

   Ja nämä turkinpippuriset marengit ovat sellaisia, että yhdestä peltistä tulee vain vihaiseksi =)

   Poista