sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sotkun munkit

Tälle vuodelle en ole vielä munkkeja tehnyt, mutta vapun aattona olisi tarkoitus leipoa. Viime vuonna
kokeilin kuorrutettuja munkkeja. Keitin sakean kinuskin munkkien päälle. Lopputulos oli liian makea minun makuuni. Tänä vuonna kokeilen kondensoidusta maidosta keitetyllä kinuskilla. Vastaisiko lopputulos läheskään arnoldsin munkkia?
 
 
Sotkun munkkien ohjeen olen aikoinaan ottanut koristenurkan sivuilta, mutta suolan määrää olen tainnut hieman vähentää.
 
1 l vettä 
200g sokeria    
200g voita    
30 (20)g suolaa    
2 munaa    
100g hiivaa
2 kg vehnäjauhoja
 
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola, ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa ja pyörittele se munkeiksi. Anna munkkien kohota.
 
Paista öljyllä tai munkkirasvalla.
 
Tein kinuskin ohjeella:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Keitin kinuskia ainakin 20 min, jotta se oli riittävän paksua.
 
Koristelu valkosuklaalla ja nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti