keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Valkosuklainen hyytelökakku

Tämän kakun ohje löytyy jo aikaisemmasta postauksesta blogistani. Ainesosat ovat ennallaan, ohjeessa on eroavaisuus - tällä ohjeella massa pysyy todennäköisesti sileänä ja rakeisuus massasta pois.


Pohja:
200 g (gluteenittomia) digestive-keksejä tai kaurakeksejä
75 g voita
 
Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan ja laita kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
300 g tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
kiehuvaa vettä
3 dl kuohukermaa
Tuoreita, kokonaisia mustikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla lyhyitä aikoja, välillä sekoittaen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.
 Lisää kananmuna-sokerivaahto massaan varovaisesti. 
Liota liivatelehdet kiehuvan veteen, jäähdytä seos. 
Lisää sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana massaan, koko ajan pienellä teholla vatkaten.
Lisää lopuksi sulatettu (huoneenlämpöinen) valkosuklaa massaan.

Voitele irtopohjavuokan reunat ruokaöljyllä. Kaada täyte kolmessa osassa keksipohjan päälle, laita väliin aina tuoreita mustikoita. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele haluamallasi tavalla.


1 kommentti:

  1. tekee mieli jotakin hyvää; tulin tänne syömään taas silmilläni...
    e

    VastaaPoista