torstai 23. heinäkuuta 2015

Gluteenittomat Hopeatoffee-suklaapikkuleivät

Hellapoliisin sivuilta löytyi mielenkiintoinen pikkuleipäohje (siskon vinkkaamana) ja tuunasin siitä gluteenittoman ja hieman muunnellun version.

Annoksesta tuli yli 30 kpl pieniä muffinssivuokaan leivottuja leivoksia.


150 g voita
1 dl fariinisokeria
1 muna 
1,25 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,25 dl kaurajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Pursota taikina pieniin muffinssivuokiin.

Paista 200 astetta, noin 15 min.
Paina heti uunista tulon jälkeen leivoksiin reikä keskelle täytettä varten.

Täyte:
vajaa pussi (30 kpl) hopeatoffee-karamelleja
2 1/2 dl kuohukermaa

Laita karamellit ja kerma kattilaan, keitä seos hiljaisella lämmöllä sakeaksi toffeemaiseksi kastikkeeksi 
(n. 15 min).
Laita leivokset pakasteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi, jotta pintakerroksen teko onnistuu paremmin.

Pinnalle:
200 g maitosuklaata
turkinpippurirouhetta

Sulata suklaa, levitä sula suklaa leivosten päälle ja heiluttele leivosta melko voimakkaastikin, jotta saat tasaisen kerroksen. Laita halutessasi turkinpippurirouhetta pinnalle. (Huomioithan, että pakasta)minen ja uudelleen sulatus sulattavat herkästi myös roheet pinnalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti