sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Karjalanpiirakat

Aina täytyy tehdä jouluksi myös normaaleja karjalanpiirakoita. Näiden ohje on jo kotitaloustunnilla opittu ohje, joka on mielestäni osoittautunut hyväksi.
 
 
Ohjeesta tulee n. 20 kpl
 
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
 
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
 
Täyte:
8 dl vettä
2 dl puuroriisiä
½-1 tl suolaa
2 dl kermaa
 
Kiehuta vesi ja riisit paksuksi puuroksi, lisää kerma ja suola. Jatka hiljaista kiehuttamista, kunnes puuro on valmis. Muista välillä sekoittaa!
 
Valmista ensin puuro, kun se on jäähtynyt, tee kuoritaikina.
Leivo piirakat ja
 
Paista 250-300 astetta, n. 15 min.
 
Käytä kuumat piirakat maito-voi seoksessa ja kääri leivinpaperissa leivinliinan sisään pehmenemään.


1 kommentti:

  1. Minullakin piirakka ohje köksän tunneilta ja hyvä on :) Aikastalailla samanlaiselta ohjeelta vaikuttaa. Mulla oli aluksi "kammo" piirakoita kohtaan, kun aattelin niiden olevan niin työläitä mutta kun pari kertaa teki, niin tajus ettei ne ookaa :D

    VastaaPoista