sunnuntai 18. elokuuta 2013

Marjainen suklaakakku

Eräisiin juhliin halutaan tämän tyyliset kakut, joten täytyi tehdä koeversio makumaailman suhteen.
 
 
Kakun halkaisija on 20 cm.
 
Leivo kääretorttupohja, josta leikkaat kaksi kokonaista 20 cm:n halkaisijaltaan olevaa ympyrää ja yhden ympyrän, joka koostuu kahdesta tai kolmesta osasta.
 
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
 
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kostutukseen:
Maitoa 1-2 dl
vaniljasokeria maun mukaan
 
Täyte:
5-6 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
120 g fazerin sinistä suklaata
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
(Marjoja)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa vaahdotettu kerma kahteen osaan. Lisää toiseen osaan 100 g ranskankermaa ja sokerit. Sekoita ja levitä toiseen kakun väliin.
Sulata suklaa mirkossa pienellä teholla, lyhyissä jaksoissa, välillä sekottaen. Sekoita sulatettu suklaa 100 g:aan raskankermaa. Sekoita ranskankerma-suklaa ja toinen puoli kermasta keskenään. Levitä tämä täyte kakun toiseen väliin. Molempiin väleihin voit halutessasi lisätä vielä marjoja.
 
Koristelu:
Paljon erilaisia marjoja
Syötäväksi kelpaavia luonnon kukkia


5 kommenttia:

  1. Läpäisikö kakku makuvaatimukset:)?
    e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti läpäisee... Sen näemme juhlapäivänä. Koemaistiaisia teki erinäinen määrä vieraita =)

      Poista
  2. Mitä koemaistajat tuumivat?
    sama

    VastaaPoista
  3. Oli errrittäin onnistunut:)
    taas sama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos kakku maistui. Toivottavasti pian saan kuvat ja voin laittaa ohjeet kuvien kera tännekin...

      Poista