torstai 15. elokuuta 2013

Mansikka-mustikkakakku

Kevään aikana juhlimme 1-vuotiasta lasta ja hänelle tein kiireessä hyvin perinteisen, helpon kakun.
 
 
 
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (pirkka/sunnuntai)
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Voitele ja korppujauhota (gluteenittomilla korppujauhoilla) 24 cm:n vuoka. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vatkaten vaahdon joukkoon.
 
Paista  150 astetta n. 50 min uunin alatasolla.
Anna hetken aikaa vetäytyä vuokassa ennen kumoamista.
 Anna kakkupohjan tekeytyä mielellään seuraavaan päivään ennen täyttämistä. Gluteeniton kakkupohja on herkästi murenevaa, joten leikkaaminen onnistuu paremmin, kun kakkupohja on seissyt päivän.
 
Täytteenä muistaakseni marjoja ja kermaa. Toukokuusta on jo niin kauan aikaa, ettei muisti riitä sinne saakka =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti