maanantai 14. joulukuuta 2015

Polly-karamelli - hyytelökakku

Polly-karamellit... voisiko parempaa olla. Siitä syntyi ajatus tehdä niistä hyytelökakku. Maistaessani massaa heti teon jälkeen maku oli melko mieto. Yön yli hyytyessään kakun makumaailma oli voimistunut ja parantunut.
Loppujen lopuksi vadelmia ei ehkä olisi kannattanutkaan laittaa kakun päälle. Pelkät Polly-karamellit olisivat riittäneet.

Kakkua en saanut kokonaisena kuvattua, tässä viimeinen pala kuvattuna ennen kuin hävisi lasten suuhun.


Kakku tehty 24 cm:n vuokaan.

Pohja:
75-100 g gluteenittomia kolakeksejä
75-100 g gluteenittomia kaura-mustikkakeksejä
(tai maun mukaan jotain muita keksejä)
50 g voita

Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokaan. Laita kovettumaan jääkaappiin moussen teon ajaksi.

Mousse:
1 prk Flora Vispiä
1 prk (2 dl) kermaa
200 g ranskankermaa
1 prk mascarpone-juustoa
5 rkl tomusokeria
7 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
1 pss (200 g) tai hieman enemmän Polly-karamelleja
1 dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja mascarpone-juusto sekä tomusokeri. Laita Polly-karamellit ja 1 dl kermaa kattilaan, sulata tasaiseksi massaksi. Anna hetki jäähtyä (mutta jos jäähdytät liikaa, menee massa sitkeäksi/kovaksi). Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää mousseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää notkea (ja vielä lämmin) polly-kermaseos massaan ja kaada vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti