Leivotaan-lehdessä on ollut näiden ruutujen ohje vehnäjauhoihin tehtynä. Tämä versio on gluteeniton, eli vehnän tilalla on käytetty gluteenittomia jauhoja.
Nämä ovat todella täyteläisiä, tee normaaliin palaan nähden 1/3 tai 1/4 kokoinen pala...
Suklaataikina:
300 g tummaa suklaata (itse käytin 70 %, parempi tulisi heiman miedommasta)
200 g votia
2 dl sokeria
4 munaa
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (tai hyvin miedolla lämmöllä kattilassa). Jäähdytä haaleaksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, Lisää vaahto haaleaan suklaa-voiseokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri.
Levitä leivinpaperin päälle paistoastialle (koko n. 20x30 cm).
Tuorejuustotaikina:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 muna
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita kaikki tuorejuustotaikinan ainekset keskenään. Kaada taikina suklaataikinan päälle ja tee hieman marmorointia halutessasi.
Vadelmia
Painele vadelmia haluamasi määrä piirakkataikinaan.
Paista 175 astetta, n. 20 min.
Kylläpä näyttää hyvältä, nam!
VastaaPoistae
Kiitos, hyviä olivat - toki hyvin tuhteja...
PoistaEli puolikas pala tästä koosta olisi riittänyt makean nälkään =)