sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Gluteenittomat vadelmaiset suklaaruudut



Leivotaan-lehdessä on ollut näiden ruutujen ohje vehnäjauhoihin tehtynä. Tämä versio on gluteeniton, eli vehnän tilalla on käytetty gluteenittomia jauhoja. 

Nämä ovat todella täyteläisiä, tee normaaliin palaan nähden 1/3 tai 1/4 kokoinen pala...

Suklaataikina:
300 g tummaa suklaata (itse käytin 70 %, parempi tulisi heiman miedommasta)
200 g votia
2 dl sokeria
4 munaa
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa (tai hyvin miedolla lämmöllä kattilassa). Jäähdytä haaleaksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, Lisää vaahto haaleaan suklaa-voiseokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri.

Levitä leivinpaperin päälle paistoastialle (koko n. 20x30 cm).

Tuorejuustotaikina:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 muna
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta

Sekoita kaikki tuorejuustotaikinan ainekset keskenään. Kaada taikina suklaataikinan päälle ja tee hieman marmorointia halutessasi.

Vadelmia

Painele vadelmia haluamasi määrä piirakkataikinaan.

Paista 175 astetta, n. 20 min.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää hyvältä, nam!
    e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä olivat - toki hyvin tuhteja...
      Eli puolikas pala tästä koosta olisi riittänyt makean nälkään =)

      Poista