maanantai 24. helmikuuta 2014

Puolukka-kinuskikakku

Sain kunnian tehdä pienen tytön ensimmäisiin juhliin kakun. Toiveena oli muutama vaaleanpunainen kukka kermakakun päälle.

Lopputulos näytti tältä, en malttanut olla lisäämättä vaaleanpunaista myös reunoille =)


Pohja: 
4 munaa
1 lasi (2 dl) sokeria
3/4 lasia vehnäjauhoja
1/4 lasi perunajauhoja
½-1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 20 cm).

Paista 150-160 astetta yli tunti. 
(Älä avaa uunin luukkua ennen kuin tunti on paistoaikaa kulunut, mielellään uunin avaus vasta sitten, kun olet varma kakun kypsenneen.)

Täyte:
2 dl fariinisokeria
2 dl (laktoositonta kuohu)kermaa
2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa tai 150 g ranskankermaa
3 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
150 g jäisiä puolukoita (tai maun mukaan)

Kiehuta parin minuutin ajan 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria kattilassa. Jäähdytä kylmäksi. Eli valmista kinuskikastike mielellään edellisenä päivänä valmiiksi.

Vatkaa kinuski vaahdoksi.
Vatkaa toinen puolikas kermasta vaahdoksi, vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Yhdistä kinuski- ja kerma-tuorejuustovaahdot keskenään.

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä sulata ne kiehuvaan veteen.
Vatkaa sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana vaahdon joukkoon.

Lisää viimeisenä jäiset puolukat vaahtoon. 

Kostutukseen:
Laimennettu omenamehu (n. 2-2½ dl)

Koristelu:
1½ prk Flora vispiä

Vatkaa vispi vaahdoksi, levitä ohut kerros kakun reunoille ja paksummin päälle.
Värjää kerma neljässä osassa vaaleanpunaisen eri sävyillä (pastaväreillä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti