maanantai 25. marraskuuta 2013

Gluteeniton täytekakkupohja

Ajattelin koota täytekakkupojat omaksi kategoriaksi blogiini. Melko pitkälle käytän samoja pohjia, mutta nyt löytyi (kinuskikissan blogista) normaali kakkupohja, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Rakenteeltaan tämä on ollut paras tekemäni vaalea kakkupohja, joten jaan löytöni teidän kanssa...
Rakenne tässä pohjassa on kuohkea, mutta tämä ei murene niin kuin aikaisemmin tekemäni pohjat. Pohjan murenemiseen vaikuttaa osaltaan se, ehtiikö kakkupohja vetäytyä yön yli ennen leikkaamista. Jos aikataulu sallii, tee ehdottomasti kakkupohja edellisenä päivänä ennen täyttöä, jotta se saa rauhassa vetäytyä ja on helpompi leikata sekä käsitellä.
Tästä tulee täytekakkupohja halkaisijaltaan 18-20 cm:n vuokaan, tuplaa ainekset 24 cm:n vuokaan:
75 g voita
 3 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
 1 3/4 dl sokeria
 1 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
 1½ tl leivinjauhetta
Voitele paistovuoka voilla ja korppujauhota/jauhota gluteenittomilla jauhoilla.
Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt voi ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan.
Paista 150 astetta,  1 tunti ja 20-30 min.
VINKKI: Älä avaa uunin luukkua ennen kuin kakkupohja on ollut vähintään tunnin uunissa, muuten pohja läsähtää ja menee pilalle!

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, pitää kokeilla, kun välillä pitää gluteenitonta tehdä :) Yhden pohjan olenkin sinulta jo bongannut ja hyväksi todennut, siinä vaan ei ollut voita :)
    http://makiaaminnalta.blogspot.fi/2010/01/siirin-niiskuneiti.html

    VastaaPoista