torstai 11. syyskuuta 2014

Gluteeniton Apple Pie



Pohja:
200 g voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
3 dl kaurajauhoja 
½ tl suolaa
vajaa ½ dl kylmää vettä

Nypi jauhot ja pehmeä voi, lisää suola ja vesi. 

Kauli puolet taikinasta pohjaksi piirakalle. Piirakka tehty halkaisijaltaan n. 30 cm:n vuokaan.

Täyte:
4 suurta hapanta omenaa (tai sopiva määrä kotimaisia omenia)
1½ dl sokeria
2 tl kanelia (tai maun mukaan)
2 rkl kaurajauhoja 
½ tl suolaa

Pilko omenat pienehköiksi palasiksi, Sekoita joukkoon muut ainekset. Kaada täyte pohjan päälle ja kaulitse toinen puoli taikinasta kanneksi. Taikina on murenevaa, joten kauli esim. silikonialustan tai leivinpaperin päälle ja nosta kansi paikoilleen alustan avulla.

Tee muutama viilto veitsellä piirakan päälle, laita muutama nokare voita ja 
Paista 200 astetta n. 30-40 min (kauniin kullan keltaiseksi).