perjantai 27. kesäkuuta 2014

Gluteenittomat kaltiaiset

Vanha piimä jääkaapissa tarkoittaa sitä, että johonkin se täytyy tuhota. Mieleen tuli anopin tekemät kaltiaiset, eli piimäpannarit.


Tästä ohjeesta tulee useampi kymmenen kaltiaista:

5 dl piimää
3 kananmunaa
2½ dl sokeria (jos syöt kaltiaiset ilman hilloa, tuplaa sokerin määrä)
1½ tl soodaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Riko munien rakenne rikki. Lisää piimä ja sokeri. Lisää kaurajauhot ja sekoita sooda pieneen määrään gluteenitonta jauhoa. Sekoita taikinaan. Lisää gluteenitonta jauhoa hieman varoen ja anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Taikinan tulee olla paksua, mutta kuitenkin levittyvää. Jos taikinasta tuli liian paksua, lisää nestettä.

Paista muurikalla tai räiskälepannulla.

Nautiskele hillon kanssa tai enemmän sokeria sisältävänä sellaisenaan.


torstai 19. kesäkuuta 2014

Punaherukka - hyytelökakku


Kakku tehty irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20 cm.

POHJA:
130 g gluteenittomia keksejä
30 g voita

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele muruseos irtopohjavuokan pohjalle ja öljyä vuokan reunat (kakku ei tartu reunoihin, kuten tässä kakussa kävi )

TÄYTE:
1 prk Flora Vispiä
150 g tuorejuustoa
6 rkl tomusokeria
1 rkl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
2½ - 3 rkl kiehuvaa nestettä (punaherukkamehu / vesi)
½ l tai maun mukaan punaherukoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Kiehauta neste ja puristele liotetut liivatelehdet kuivaksi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita neste täytteeseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi punaherukat. 
Sekoittele massa varovasti, jos haluat, että punaherukat jää kokonaisiksi täytteeseen.

Laita täyte hyytymään pohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään, vähintään 4 tuntia.