maanantai 21. huhtikuuta 2014

Gluteeniton Sitruunapiiras


Piiras tehty normaaliin, lasiseen piirakkavuokaan. Halkaisija n. 25-30 cm.

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaurajauhoja
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
75 g voita

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita keskenään kuivat aineet.
Sekoita jauhot muna-sokerivaahtoon ja lopuksi sulatettu voi (jäähdytettynä).

Paista 175 astetta, 15-20 min, uunin alatasolla.

Täyte:
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
1 muna (tai kaksi keltuaista)
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua

Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sekoita koko ajan vispilällä, jotta täyte ei paakkuunnu. Kun sekoitat maissitärkkelystä täytteeseen, huolehdi, ettei paakkuja jäisi - siivilöi tärkkelys.

Kiehauttamisen jälkeen, lisää vielä täytteeseen:

1 tl sitruunankuorta
50 g voita

Kaada täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä sekä vetäytyä.

Koristele haluamallasi tavalla.


VINKKI:  Tämä piirakan pohja sopii mainiosti esimerkiksi "lätsäyskakun" pohjaksi!